koraalzand
Zand verzamelen
6 augustus 2019
Open dag Gea kring Drenthe
7 november 2019
Laat alles zien

Werkgroep Micromounts

Pentagoniet, Poona, India. Pentagoniet is een polymorf van Cavansiet

Wat begon met een vraag aan Koos Tap “kunnen wij een keer een groeve in de Eifel bezoeken om micromounts te zoeken”  (Koos en Jannette Tap brengen elk voorjaar een vakantie door  in de Eifel), mondde uit in een 3-daagse excursie  waarbij 5 groeven werden bezocht. Deze excursie vond afgelopen juni plaats met  10 deelnemers en het weer en de sfeer waren heel goed.

Zie https://www.flickr.com/photos/gea-drenthe/albums/72157710398997317 voor een album met foto’s van deze excursie

Wij bezochten de groeven Graulay, Emmelberg en Hohenfels waar wij mooie mineralen vonden. In de groeven Löhley en Strohn waren heel weinig mineralen te vinden. Alle gevonden mineralen waren zonder uitzondering micro mounts, dat wil zeggen dat ze heel klein zijn en dat je die pas goed door een microscoop kunt bekijken. Maar als je dat doet  gaat een wereld aan vormen en kleuren open.

Weer terug in Nederland willen wij de gevonden mineralen nader bestuderen, proberen om  ze op naam te brengen en natuurlijk gewoon genieten van de mooie vormen en kleuren.

Wij willen kijken of dit in de vorm van een werkgroepje kan.

Oproep

Dan de oproep aan de kringleden: willen geïnteresseerden zich bij mij melden op het email-adres penningmeester@gea-drenthe.nl, dan gaan wij een avond organiseren. Voorlopig hebben wij de dinsdagavond 22 oktober of donderdagavond 24 oktober hiervoor gereserveerd.   Als het goed bevalt kunnen wij er een meer structurele vorm aan geven.

Het zou mooi zijn als je de beschikking hebt over een microscoop, maar is niet beslist nodig, de Kring heeft er 2 beschikbaar die wij kunnen gebruiken.

Kringleden die al eerder hebben gereageerd hoeven dat niet weer te doen.

Leen van Duijn