Mijn Roter Bär, Sankt Andreasberg, Harz
Hemelvaart excursie 2017, een verslag van een jeugdlid
19 juni 2017
Orbiculiet uit Chili
26 december 2017
Laat alles zien

Verslag Oertijdmarkt in Borger 2017

Oertijdmarkt in Borger

Oertijdmarkt in Borger

Oertijdmarkt in Borger 6 augustus 2017

Oertijdmarkt in Borger

Oertijdmarkt in Borger

Beste mensen,

Op zondag 6 augustus hebben we weer onze kring vertegenwoordigd op de Oertijdmarkt in Borger.

Het was een fantastische dag, het weer was geweldig, de stemming onder het personeel van het Hunebedcentrum was opperbest en alle standhouders hadden er veel zin in. Kortom, alle voortekenen waren goed.

Wij, Koos en ik, hadden in de weken voorafgaand aan de beurs al alle dozen verkoop gereed gemaakt. En wat hadden we een hoop mooie stenen en fossielen om dozen van te maken. Het was een feest om te zien. Twee kramen hebben we altijd en iedereen had zijn deel goed voorbereid.

Oertijdmarkt in Borger, Zwerfstenen en stenen zagenwerfstenen en stenen zagen

Oertijdmarkt in Borger, Zwerfstenen en stenen zagen

Jacob en Corry met informatiemateriaal, Peter en Nel Hofstee waren zoals altijd met hun zaag- en polijst gereedschap weer present.
Marinus en Hanneke hadden hun zandpresentatie nog verder geprofessionaliseerd.
Nieuwe activiteiten waren er ook: er kon een zandquiz gemaakt worden  en de kinderen mochten kristalfiguren maken van griotjes en cocktailprikkers. Beide activiteiten vielen erg in de smaak (letterlijk en figuurlijk!).

Oertijdmarkt in Borger, Zand

Oertijdmarkt in Borger, Zand

Resultaten

Om 3 uur ‘s middags waren alle dozen en bakjes verkocht net als de prachtige grote stukken die los op de kraam lagen.
De opbrengst was de moeite waard, 526,70 euro. Het beste resultaat tot nu toe.

Ook hadden we een nieuwe manier gevonden om de activiteiten van de kring in beeld te brengen, d.m.v. een soort billboards die we langs de wand konden zetten of ophangen. Dat hebben we gebruikt om onze activiteiten toe te lichten en het werkte. Veel mensen hebben gekeken en het leuke was dat we weggeef stenen hadden die gevonden waren in groeves die op de billboards te zien waren.

Ook wij als bemanning van de kramen hebben erg veel plezier gehad, 2 jeugdleden hebben ook meegewerkt, Maaike Woltman en Daan Smits. Wat een kanjers, de hele dag hard gewerkt. Wat kunnen we als kring trots zijn op onze jonge aanwas, zij zijn de toekomst!

Koos en ik willen iedereen bedanken die ons voorzien heeft van mooie stenen en fossielen om dozen van te maken. De kwaliteit wordt steeds beter en we hopen in de toekomst op jullie kunnen blijven rekenen.

En wat weer is gelukt, 2 nieuwe leden erbij.

Jannette Tap