Wat is dit voor steen?
22 februari 2021
Online Gea Drenthe kringavond op 19 maart
2 maart 2021
Laat alles zien

PSEUDOMORFOSEN; mineralen die hun identiteit verhullen

Pseudomorf van Goethiet naar Pyriet - Rob Lavinsky

FMF - Friends of Minerals Forum, discussion and message ...
Herman van Dennenbroek

Online zoom lezing van Herman van Dennenbroek voor Gea leden

Herman van Dennebroek houdt op donderdag 18 maart digitaal, via een Zoom verbinding een lezing over het onderwerp: ”PSEUDOMORFOSEN; mineralen die hun identiteit verhullen”.  Pseudomorfose is de kristallisatie van een mineraal in een kristalvorm, die niet van dat mineraal zelf is. Dat klinkt geheimzinnig, maar in de lezing zal een groot deel van het geheim ontrafeld worden. Herman zal aan de hand van een groot aantal foto’s van pseudomorfosen uit de eigen mineralen verzameling
uitleg geven over dit fenomeen.

De avond begint op 20.00 uur en zal maximaal tot 21.30 uur duren. De lezing wordt aangeboden door het bestuur van Stichting Geologische Aktiviteiten aan alle GEA donateurs. Aanmelden via een email naar Rienk Arnoldus: secretaris@gea-geologie.nl.

In de email graag vermelden: uw naam, adres en woonplaats en uw donateursnummer. Dit ter controle van de aanmeldingen. Er is maximaal plaats voor 100 toehoorders, dus meld u snel aan. Uiterlijk 14 maart moet uw aanmelding binnen zijn. Na 14 maart ontvangt u een bevestiging met daarbij de inloggegevens voor de Zoom sessie.