Gea kring Drenthe logo

Secretariaat:
J.F. Otten
Iepenlaan 13
9401 LS Assen
tel: 0592-353229
e-mail: secretaris@gea-drenthe.nl
internet: https://gea-drenthe.nl
facebook: https://www.facebook.com/GEA.Drenthe
foto’s: https://www.flickr.com/photos/gea-drenthe/
Rekeningnr. NL08INGB0003452494

Gea Drenthe nieuwsbrief

Maart 2022

In deze nieuwsbrief:

 1. Kringavond
 2. Van de excursiecommissie
 3. Excursie naar Hannover
 4. Excursie naar Hohenlimburg
 5. Hemelvaart excursie naar de Eifel
 6. Lezingendag Gea & NGV
 7. Nieuw boek over Belazeriet
 8. Agenda

Kringnieuws

Kringavond 18 maart 2022

Edelopaal uit Australië. Terra Mineralia

Opaal,

de kleurenrijkdom van de Aarde

Door Hans Sanders

Hans Sanders is voorzitter van de stichting Gea

Opaal

Volgens Wikipedia:

Het mineraloïde opaal is een amorfe variëteit van kwarts, SiO2·nH2O, gehydrateerd siliciumdioxide met een waterpercentage van soms wel 20%. Opaal kan kleurloos zijn, wit, melkachtig blauw, grijs, rood, geel, groen, bruin en zwart.

Men maakt onderscheid tussen de glinsterende edelopalen, de geelrode vuuropalen en de gewone opalen. Hun fysische eigenschappen vertonen belangrijke verschillen. Vaak kunnen veel van deze kleuren meteen worden gezien, veroorzaakt door interferentie van licht dat door minieme, regelmatig gerangschikte openingen binnen de microstructuur van het opaal gaat, bekend als de kristalstructuur. Deze openingen worden met secundair kiezelzuur gevuld en vormen tijdens verharding dunne lamellen binnen het opaal. Dit kleurenspel wordt opalescentie genoemd.

Opaal is van het woord woord upala uit het Sanskriet afgeleid, dat edelsteen betekent.

Lezing

In de lezing zal Hans ingaan op de volgende aspecten:

 1. Ontstaan van opaal en de verschillende soorten van opaal, echte en onechte opalen, commerciële kunstmatige opalen
 2. Geologie van vindplaatsen in Australië en Ethiopië en de gevolgen bij het bewerken er van
 3. Kleurenspel van opalen en problemen, hoe kan een kleurloos mineraal toch alle kleuren van de regenboog hebben, wat is opalescentie en waar moet je op letten als je een steen wilt aanschaffen
 4. Bewerken van opalen : het kiezen van de steen, het zagen en slijpen, het polijsten en het geduld dat het proces vraagt.

Hans zal een beperkt aantal voorbeelden meenemen om te laten zien.

Hans Sanders

Waar en wanneer

 • 18 maart
 • Aanvang lezing 20:00
 • Locatie: Filmzaal van het Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, Borger
 • Toegang: voor leden van Gea Drenthe

Naar boven


Excursie nieuws

Wij hebben, zoals eerder al aangekondigd, een mooi programma voor het komende voorjaar kunnen opstellen. Hieronder staan nog een keer de bijzonderheden van de afzonderlijke excursies aangegeven.

Deelname aan de excursies staat open voor donateurs van GEA Kring Drenthe, alsmede voor hun gezinsleden. Ook donateurs van andere GEA kringen of landelijke GEA kunnen deelnemen, wanneer het maximaal aantal deelnemers van een excursie nog niet is bereikt.

Na opgave van deelname ontvangt u het excursie-reglement, alsmede een lijstje met de verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen en met de geadviseerde gereedschappen.

Deelname aan de excursie betekent aanvaarding van de bepalingen genoemd in het reglement. Ook krijgt u dan het verzoek om de kosten van de excursie te voldoen. Pas na betaling van de kosten van de excursie is de aanmelding definitief.

Bij aanvang van een excursie verklaren de deelnemers zich door ondertekening van de deelnemerslijst akkoord met deelname aan de excursie op eigen verantwoordelijkheid en eigen risico en volgens het gestelde in het excursiereglement.

Donateurs die zich al hebben opgegeven krijgen heel binnenkort persoonlijk bericht.

De informatie over de excursies is vernieuwd, zie de berichten hieronder

De excursie commissie

Naar boven


Excursie naar Hannover, 3 april 2022

Belemniet in groeve Misburg bij Hannover
Belemniet in groeve Misburg bij Hannover
Hallo excursie-gangers,
De begeleider van onze excursie naar Hannover belde. Er ligt in Hannover veel sneeuw en er wordt nog meer verwacht. Dat samen met winterse temperatuur in de nacht is er de oorzaak van dat de omstandigheden in de groeve zo slecht zijn dat wij niet kunnen zoeken.
De excursiecommissie heeft daarom besloten om deze excursie af te gelasten en hiervoor een nieuwe datum in augustus a.s. te zoeken. Hiervan krijgen jullie vroegtijdig bericht, er zal ook een aankondiging van de nieuwe datum in de nieuwsbrief komen.
Met vriendelijke groeten,
Leen van Duijn

Op zondag 3 april 2022 gaan wij op excursie naar Hannover. We zullen daar een krijt groeve met fossielen uit het boven krijt (Campaniaan) bezoeken. Vooral de zee-egels (Micraster, Echinocorys) en de fantastische sponzen zijn van een ongeziene kwaliteit.

Groeve Misburg zuid

Er liggen ten oosten van Hannover een aantal groeves, de bekende groeves bij Höver en Misburg noord (Teutonia) hebben we al vaker bezocht, maar dit keer gaan we naar Misburg zuid (Germania IV) die er tussenin ligt.

We verzamelen om 10.00 uur bij de groeve. ( dus vroeg uit de veren).

Na opgave van deelname, sturen we een routebeschrijving en een opgave van de mee te nemen gereedschappen en beveiligingsmaterialen. We hebben een afspraak dat we er 6 uur mogen zoeken, maar dat zal waarschijnlijk wat te lang zijn.

De kosten De kosten bedragen € 12,- per persoon, voor jeugdleden/kinderen € 6,- per persoon.

Voor de locatie zie: https://www.outdoorhannover.de/über-uns/anfahrt/

Aanmelden

U kunt zich nu opgeven voor de excursie via een formulier dat u in moet vullen. Let er op dat u in het formulier moet kiezen voor welke excursie u zich opgeeft.

De excursiecommissie

Naar boven


Excursie naar Hohenlimburg, 8 mei 2022

Calciet kristallen uit Hohenlimburg.

Op zondag 8 mei hebben we een excursie georganiseerd naar de groeve Hohenlimburg bij Hagen.

In de groeve zijn dolomiten en kalksteen lagen ontsloten uit het midden- en opper-Devoon.

In deze groeve zijn altijd veel calciet kristallen te vinden, maar ook fossielen.

Koraalfossielen uit Hohenlimburg

We verzamelen we om 10.00 uur op de parkeerplaats van de groeve.
De excursie zal tot ongeveer 13.00 uur duren. Indien gewenst kunnen we het met een uurtje verlengen.

Hohenlimburg

Het adres is:

Oegerstraβe
3958119 Hagen

De coördinaten zijn:

N 51°20´52.13˝
O 07°34´49.09˝

Maximaal aantal deelnemers is 30.

De kosten voor deze dag zijn 6,00 euro per persoon. Kinderen gratis.

Aanmelden

U kunt zich nu opgeven voor de excursie via een formulier dat u in moet vullen. Let er op dat u in het formulier moet kiezen voor welke excursie u zich opgeeft.

De excursie commissie

Naar boven


Hemelvaartexcursie Eifel, 26 mei 2022

Vulkanische afzettingen in Senheim, Eifel

De hemelvaartexcursie naar de Eifel krijgt steeds meer gestalte.
Onder leiding van een plaatselijke geoloog zullen wij locaties bezoeken waar fossielen en mineralen (meest micromounts) te vinden zijn. Ook is er veel aandacht voor het vulkanisme dat de Eifel gevormd heeft en dat in diverse groeven heel mooi te zien is.

Donderdag

Donderdag Hemelvaartsdag is ‘fossielendag’. Wij bezoeken dan Groeve Wotan nabij Üxheim. Hier kunnen fossielen zoals koralen, brachiopoden, gastropoden en eventueel trilobieten uit het Devoon gevonden worden.

Vrijdag

Vrijdag staat in het teken van vulkanisme. Wij bezoeken Groeve Gossberg bij Walsdorf. Hier is de ontstaansgeschiedenis in de gelaagdheid in de wanden van de groeve mooi te zien, en zijn mineralen (micromounts) te vinden. Daarna bezoeken wij de Arensberg vulkaan.

Zaterdag

Op zaterdag gaan wij naar de Grauley. Deze groeve is bekend om de mineralen (vooral micromounts). Hier is ook mooi vulkanisme te zien.

Tussendoor weet onze gids nog meerdere mogelijkheden tot zoeken op akkers, b.v. bij de Dreiser Weiher met olivijn-bommen, of in andere ontsluitingen. Maar het hangt van de plaatselijke situatie af wat hier mogelijk is. Op akkers kan alleen gezocht worden als er geen gewas op staat.

Bij eventueel slecht weer zij er in de omgeving diverse geologische musea te bezichtigen.

Camping, pension of huisje

Wij hebben op een centraal gelegen camping een mooie uitvalsbasis gevonden voor onze excursie. Hier kunnen wij op woensdagavond onze startbijeenkomst houden, er is voor ons een stuk kampeerweide gereserveerd waar tent, caravan en campers welkom zijn, er zijn enkele huisjes te huur en er is een eenvoudig restaurant waar wij op zaterdagavond kunnen afsluiten. In de omgeving zijn nog meer mogelijkheden om huisjes te huren. Deelnemers krijgen hierover informatie.

 • Het reserveren van de overnachtingen (camping, pension of huisje) mag ieder zelf organiseren.
 • De excursiekosten bedragen € 20,- per persoon, kinderen de helft.
 • Er kunnen maximaal 35 personen deelnemen. Na opgave krijgt u persoonlijk verder bericht.

Aanmelden

U kunt zich nu opgeven voor de excursie via een formulier dat u in moet vullen. Let er op dat u in het formulier moet kiezen voor welke excursie u zich opgeeft.

De excursie commissie

Naar boven

Overig nieuws

Lezingendag Gea & NGV 23 april 2022

Lezingendag Gea & NGV
Lezingendag Gea & NGV

23 april 2022, van 10 tot ± 16 uur. THEMADAG ENGELAND.

Gezamenlijke dag van GEA en NGV onder auspiciën van het Landelijk Geologisch Platform. 

Een mooi land met een enorme variatie in landschappen, een enorme geologische geschiedenis en met heel veel kust. Plekken om langs de kust te struinen en bijv. fossielen te zoeken of in Cornwall, zover het nog mogelijk is, de verlaten “halden” te bezoeken.

Stichting Geologische Aktiviteiten (GEA) en de Nederlandse Geologische Vereniging (NGV) organiseren samen op zaterdag 23 april 2022 onder auspiciën van de federatie Landelijk Geologische Platform (LGP), een dag met als titel “Engeland ”. Het doel is om de geïnteresseerden/verzamelaars met elkaar in contact brengen zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten.

Er zijn boeiende lezingen over de Engelse geologie, over fossielen en mineralen uit Engeland.

Als key note spreker komt Tom Costes, mineraloog en bedrijfsleider bij het UKWC (Rogerly Mine, Diana Maria Mine) uit Engeland.

Daarnaast is er een boekenmarkt met boekhandelaren en antiquariaten en verzamelaars tonen hun verzamelingen. Als u materiaal uit Engeland wilt meenemen wat u wilt weggeven of ruilen dan kunt u een tafel krijgen. Handel of verkopen is niet toegestaan. Alleen weggeven of ruilen.

Korting: alle leden NGV en donateurs GEA, studenten Aardwetenschappen, leden van de Paleobiologische kring; BVP leden, leden van de Jeugdbond voor Natuur en Milieustudie en de leden van Gemma betalen een bijdrage van € 5,- voor koffie/thee. Alle andere bezoekers betalen € 10 wat aan de ingang van de zaal kan worden voldaan. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar.

Aanmelden voor de ENGELAND dag is verplicht i.v.m. de beveiliging in het gebouw en de catering.   JE KUNT JE HIER AANMELDEN

Programma:

10.00 – 11.00Registratie, koffie/thee met een kleine typisch Engelse lekkernij! Elkaar ontmoeten en tijd voor de tafelpresentaties en boekenmarkt.
11.00 – 11.45Lezing 1. Engeland: de geologie door Marcel van Schoor.
11.45 – 12.30Lezing 2.  Maarten Overweel over zoeken langs Jurassic Coast.
12.30 – 14.00Lunchtijd. Neem zelf uw lunchpakket mee! Bezoek aan boekentafels en bekijken van de mineralen en de fossielen uit Engeland van NGV leden en GEA donateurs. De Stands van GEA, NGV & Gemma.
14.00 – 14.45Lezing 3. Tom Costes over fluoriet uit de Diana Maria mijn/ Rogerly mijn. Tom werkt daar als bedrijfsleider.
14.45 – 1500Pauze.
15.00 – 15.45Lezing 4. Vervolg lezing Tom Costes, mogelijk ook over Lady Annabella mijn.
15.45 – 16.00Slot: Hans Sanders vertelt iets over de zoekmogelijkheden in Engeland.

Tafelpresentaties:

Uitnodiging: leden (en niet-leden) die in hun verzameling materiaal uit Engeland hebben, worden hierbij gevraagd iets van dat materiaal te laten zien. Graag aanmelden bij Clarinus Nauta (ngv.voorzitter@geologienederland.nl) of bij Hans Sanders (voorzitter.gea@gea-geologie.nl).

Als u een tafelpresentatie verzorgt, krijgt u uw aantoonbare reiskosten tot een maximum van 50 euro vergoed en een lunchbox.

Boeken en tijdschriften vormen een belangrijke bron voor mensen die zich in hun hobby willen verdiepen. Daarom zijn boekhandelaren en antiquariaten aanwezig met een zeer groot assortiment boeken en tijdschriften. Daarnaast is de Bibliotheek van de NGV toegankelijk waar alleen leden van de landelijke NGV gebruik van kunnen maken. Zij kunnen eventueel ook van tevoren literatuur bestellen die dan op deze dag in ontvangst kan worden genomen.

Locatie:

In verband met de corona maatregelen moest er naar een andere locatie worden gezocht voor de themadag Engeland. Dat is nu geworden:

Aula Groevenbeek College
Paul Krugerweg 42
3851 ZJ  Ermelo

Parkeergelegenheid:

parkeerterrein Budapestlaan en verderop bij de hoek van Princetonlaan en Sorbonnelaan is ook een parkeerterrein.

Lezing Fluoriet uit het Weardale

Door Tom Costes ( Sinds 2018 in dienst als een van de vaste professionele mineralogen van het moederbedrijf Crystal Classics).

Fluorite East Gate bewerkt verkleind

Fluoriet van Weardale is al bekend sinds de vroege Middeleeuwen al was dat enkel voor zijn industriële toepassingen. De mineralogische waarde van de regio kwam pas echt aan het licht tijdens de 18 de en 19 de eeuw. Heel county Durham was een erg waardevol gebied voor “The Church of England” voor z’n rijkdom aan lood, zink en “fluorspar”. Elke Britse historische verzameling heeft enkele stukken in z’n bezit vanuit die gloriejaren. Sinds de Tweede Wereldoorlog gaat het spijtig genoeg bergaf met de Engelse mijnindustrie en alle ertsmijnen zijn gesloten. Niemand had kunnen denken dat ergens in de jaren 70’ enkele mensen gingen proberen om een nieuwe mijn te openen voor de prachtige specimen. De mijn kreeg de naam van de groeve waarin de rijke aders zich bevonden en tot op de dag van vandaag telt dit nog steeds als een van de grote must have’s in iedere collectie: The Rogerley mine. Dit project is al enkele keren van eigenaar gewisseld tot het in 2017 bij Ian Bruce van Crystal Classics terecht kwam.

Oproep

Als je van plan bent deze dag te bezoeken, meldt dat dan even bij de secretaris: secretaris@gea-drenthe.nl. Ik zal de deelnemers met elkaar in contact brengen zodat er eventueel afspraken kunnen worden gemaakt om samen te rijden.

De excursie commissie

Naar boven


Belazeriet of niet, een nieuw boek

Belazeriet of niet

Rolf Egberink van Stapel van Stenen houd zich al een tijd actief bezig met mineralen die in de handel onder verkeerde namen worden verkocht: Belazeriet. Binnenkort verschijnt van zijn hand een boek hier over.

Rolf Egberink:

Al meer dan 40 jaar verzamel ik mineralen en gesteenten en al meer dan 20 jaar geef ik daarover ook cursussen en lezingen.
Via mijn Facebook pagina Stapel van Stenen en mijn website kun je mijn activiteiten volgen.
Ik ben ook actief op YouTube met een eigen kanaal met video’s van live-sessies en over nep- en namaak, Belazeriet zoals ik het noem: https://youtube.com/c/StapelVanStenen.

In mei komt mijn boek uit over Belazeriet, over synoniemen, handelsmerken en fantasienamen voor edelstenen, mineralen en gesteenten. Met meer dan 550 namen en 150 foto’s.
Via de QR code op de foto kun je alvast jouw exemplaar reserveren!
Of via deze link naar de website: https://www.stapelvanstenen.nl/boek-belazeriet/

Ik ben actief in verschillende groepen en ben regelmatig op beurzen. Spreek me gerust aan voor een vraag over mineralen of stenen of gewoon om even live kennis te maken.

Naar boven

Agenda

10 juli 2022
 • Excursie naar Hannover

  10 juli 2022 tijd: 10:00 - 16:00
  Lohweg 8, 30559 Hannover, Duitsland

  Een excursie naar deze kalkgroeve waar veel fossielen te vinden zijn.
  Parkeren op het parkeerterrein van het bedrijf Postcon tegenover de M1 benzinestation
   

  De excursie naar Hannover die eerder afgelast moest worden is verplaatst naar 10 juli.

  U hoeft zich niet opnieuw aan te melden.


   

31 juli 2022
 • Oertijdmarkt Emmen

  31 juli 2022 tijd: 10:00 - 17:00
  Wielerbaan, Sportpark Meerdijk, achter het stadion van FC Emmen te Emmen

  Gea Drenthe zal weer vertegenwoordigd zijn op de oertijdmarkt.
  De oertijdmarkt is verhuist naar Emmen

   

4 september 2022
 • Gea kids excursie naar Hohenlimburg

  4 september 2022 tijd: 10:30 - 13:30
  Hohenlimburger Kalkwerke GmbH, Oeger Str. 39, 58119 Hagen, Duitsland

   

16 september 2022
 • Gea kringavond

  16 september 2022 tijd: 20:00 - 22:00
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  Mineralen uit het Bergslagen in Zweden door Bart de Weerd
  Een lezing over de natuur,de mijnbouw met de bijbehorende mineralen


   
  De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl

   

9 oktober 2022
 • Gea kids

  9 oktober 2022
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  Kristalvormen

   

14 oktober 2022
 • Jubileum Gea Drenthe

  14 oktober 2022 tijd: 17:30 - 22:30
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  Gea Drenthe bestaat dit jaar 50 jaar, dit gaan wij op 14 oktober vieren!
  We werken nog aan een programma, dus het volgende is onder voorbehoud:

  • Barbecue
  • Vrije toegang tot het museum
  • Sensationele beelden zien met Virtual Reality brillen
  • Determinatie tafel: HarrieHuisman is bereid om meegebrachte mineralen, fossielen en zwerfstenen te determineren. 
  • Presentatie van het nieuwe keienboek van Harrie Huisman en Marja Braaksma
  • Powerpoint presentatie over de geschiedenis van Gea kring Drenthe
  • Minibeurswaarvoor kleine prijsjes voorwerpen kunnen worden verkocht of geschonken.
  • Verloting

   

   

20 oktober 2022
 • Excursie naar Normandië

  20 oktober 2022 - 22 oktober 2022 tijd: 
  Villers-sur-Mer, 14640 Villers-sur-Mer, Frankrijk

  In samenwerking met de paleontologische vereniging van Villers-sur-Mer, zijn we bezig met het
  organiseren van een 3-daagse fossielen excursie naar Normandië met als “landingslocatie” Villers-sur-
  Mer.

  Deze excursie zal plaatsvinden tijdens de herfstvakantie van 20/10 t/m 22/10.
  Wat is er daar te vinden? Er zal gezocht worden op verschillende locaties aan de Normandische
  kust. Deze kust kent een rijke fauna uit de Jura (bathonien, callovien, oxfordien, kimmeridgien) en
  de Krijt (Albien, cenomanien, turonien, coniacien). Er kunnen o.a. weekdieren, armpotigen, zee-egels
  en ammonieten gevonden worden. Er zijn af en toe resten van vissen en reptielen
  aangetroffen.

   

18 november 2022
 • Gea kringavond

  18 november 2022 tijd: 20:00 - 22:00
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  IJstijden door Paul Hille
  De focus van deze lezing ligt op de Pleistocene ijstijden, grofweg de ijstijden van de afgelopen 2 miljoen jaar.   Het Nederlandse landschap is hierdoor sterk beïnvloed.Wat was de impact op ons landschap, op de flora, de fauna en zelfs op de gehele Noordzee!

   
  De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl

   

16 december 2022
 • Gea kringavond

  16 december 2022 tijd: 20:00 - 22:00
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  Ecuador en de Andes door Clarinus Nauta

  Een groot deel van de lezing gaat over het plaatselijk voorkomen vanvulkanisme in Zuid-Amerika; de verklaring van de hoogte van de Andes en debreedte van de Andes.
  Seafloor spreading, verschillende vormen van subductie, de rol van neerslagen sedimentatie komen bij het zoeken naar de verklaring aan bod.   
  De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl

   

20 januari 2023
 • Gea kringavond

  20 januari 2023 tijd: 20:00 - 22:00
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  Jaarvergadering

   
  De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl

   

17 februari 2023
 • Gea kringavond

  17 februari 2023 tijd: 20:00 - 22:00
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  Fossielen in Barnsteen door Sjoerd Wendelaar

  Barnsteen is gefossiliseerdehars dat mineralenzoekers als mineraal beschouwen. In de hars kunnen insectenzijn opgesloten dier nog steeds zo uitzien als toen dat gebeurde. Vooral dekust van de Oostzee wordt afgestruind door verzamelaars, maar het is ookmogelijk stukjes in Nederland aan te treffen.

   
  De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl

   

17 maart 2023
 • Gea kringavond

  17 maart 2023 tijd: 20:00 - 22:00
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  De Canarische eilanden door Erwin Kaspers

   
  De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl

   

21 april 2023
 • Gea kringavond

  21 april 2023 tijd: 20:00 - 22:00
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  Ordovicische baksteenkalk door Percy van Keulen

  In het grind dat de Baltische Oerstroom (de Eridanos) in noordoostelijk
  Nederland heeft neergelegd, zijn ordovicische verkiezelde kalkstenen
  niet zeldzaam. Vaak zijn er mooie en bijzondere fossielen in te vinden,
  al behoren de meeste tot de categorie ‘klein maar fijn'
   
  De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl

   

12 mei 2023
 • Gea kringavond

  12 mei 2023 tijd: 20:00 - 22:00
  Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger, Nederland

  Programma nog niet bekend

   
  De kringavond is toegankelijk voor Gea donateurs maar ook voor andere belangstellenden, maar dan wel graag aanmelden via secretaris@gea-drenthe.nl