Nieuw boek over algemene geologie
30 augustus 2021
Open dag Gea op 3 oktober
20 september 2021
Laat alles zien

Kringavond 17 september

De vulkaan Copatanca bij Suriplaza in Park Lauca in het uiterste noorden van Chili

Beste kringleden.

De 1e kringavond van het seizoen nadert, terwijl er nog steeds beperkingen gelden in verband met de corona pandemie. Wellicht dat op 20 september de beperkingen opgeheven worden, maar dat is niet op tijd voor de kringavond op 17 september.

We hadden een uitgestelde jaarvergadering gepland, met de traditionele verloting en de kwis. Hier komen echter teveel mensen op af die ook nog eens, vooral bij de verloting, flink door elkaar heen lopen.

We hebben overlegd met het hunebedcentrum. We kwamen hierbij tot de conclusie dat het niet mogelijk is om op een verantwoorde wijze op 17 september een normale jaarvergadering te houden.

Daarom willen we er een kringavond met een lezing van maken waarbij we het aantal bezoekers gaan limiteren (zoals vorig jaar september). Als jullie op de kringavond van 17 september willen komen dan moeten jullie dat van tevoren melden bij mij, secretaris@gea-drenthe.nl. en daarbij ook vermelden met hoeveel mensen je komt. Vorig jaar lukte het om alle aangemelde bezoekers toegang te verlenen dus we hopen dat dit nu ook lukt.
Uiteraard verzoeken we jullie om niet te komen als je corona-achtige klachten hebt.

Omdat het programma tot januari 2021 al vastligt, en de sprekers al geboekt zijn hebben we besloten om de jaarvergadering van 2020 maar helemaal over te slaan.

De financiën van 2020 zijn wel gecontroleerd en goed bevonden door het kringbestuur, door de kascommissie (José Mols en Corry Hofstee) en door het stichtingsbestuur. Als jullie meer informatie willen over 2020 dan kunnen jullie contact opnemen met de penningmeester penningmeester@gea-drenthe.nl

Lezing over Noord Chili

Door Jacob Otten

De vulkaan Copatanca bij Suriplaza in Park Lauca in het uiterste noorden van Chili (foto genomen op 5000m hoogte)

Chili is een zeer lang land met grote verschillen in klimaat en landschap. In de lezing bezoeken we de noordelijke helft van Chili: eenzame hoogvlaktes, het toeristische San Pedro de Atacama, zoutmeren, geisers, warmwaterbronnen, de atacama woestijn, kleurrijke ryolitische vulkanen, de pan-american highway, het kustgebergte, de bloeiende woestijn, kogelgranieten en meer.

  • Datum: 17 september
  • Tijd: zaal open vanaf 19:30, de kringavond begint om 20:00
  • Locatie: Hunebedmuseum in Borger

Vanwege de beperkte ruimte en om te registreren wie aanwezig is, graag van tevoren opgeven of je wilt komen en met hoeveel mensen, stuur even een email naar secretaris@gea-drenthe.nl

Jacob