Groepsfoto Gea Drenthe in bruinkoolgroeve Remonta in Amsdorf.
Excursie verslag Hemelvaartexcursie Harz 2017
8 juni 2017
Oertijdmarkt in Borger
Verslag Oertijdmarkt in Borger 2017
12 augustus 2017
Laat alles zien

Hemelvaart excursie 2017, een verslag van een jeugdlid

Mijn Roter Bär, Sankt Andreasberg, Harz

Mijn Roter Bär, Sankt Andreasberg, Harz

Hemelvaartexcursie 2017

Rianne

Rianne

 Een verslag van één van onze jeugdleden, Rianne Mulder

 

 

 

 

Donderdag 25 mei

Mijn Roter Bär, Sankt Andreasberg, Harz

Mijn Roter Bär, Sankt Andreasberg, Harz

Donderdag 25 Mei gingen we naar de mijn Roter Bär. Eerst kregen we allemaal en lampje, want het is

Mijn Roter Bär, Sankt Andreasberg, Harz

Mijn Roter Bär, Sankt Andreasberg, Harz

natuurlijk donker in de mijn. Toen gingen we de mijn in. Eerst moesten we best veel bukken, maar op een gegeven moment kon je best veel rechtop lopen. De groep werd in twee delen gesplitst, de een ging links en mijn groep ging rechts. En aan het einde kwamen we weer bij elkaar. Maar niet iedereen is mee de mijn in gegaan, want de kinderen die niet mee wouden, mochten boven in een bak vol mineralen zoeken, en een aantal grotere mens die het wat te spannend vonden of niet wilden.

Toen we de mijn uit kwamen gingen wij met nog wat andere mensen naar Groeve Woffleben, daar gingen we Maria glas en slangen gips zoeken.

 

Vrijdag 26 mei

Kalkgroeve Winterberg bij Bad Grund, vindplaats van bariet

Kalkgroeve Winterberg bij Bad Grund, vindplaats van bariet

Vrijdag 26 mei zijn we naar Groeve Winterberg, bij Bad Grund  geweest. We hebben daar hele mooie dingen gevonden zoals: bariet, druipstenen en calciet. Maar we moesten wel goed uitkijken, want het was nog een werkende groeve. Er reden ook hele grote trucs.

Zaterdag 27 mei

Hard werk in groeve Amsdorf

Hard werk

Zaterdag 27 mei zijn we naar Romonta Tagebau Amsdorf geweest, en daar hebben we gips Rozen gezocht. Eerst moesten we een stukje lopen, en de meneer vertelde steeds een stukje en dan liepen we weer verder. En op een gegeven moment kwamen we bij de plek waar we mochten zoeken. Eerst gingen wij in de kuil die daar gegraven was, maar toen zij mama dat we aan de overkant moesten zoeken. En daar vonden we van die hele grootte gipsrozen. Maar toen waren we het een beetje zat, want het was warm en we waren ook heel moe dus gingen we naar de auto.

Die avond hadden we een etentje om de hemelvaart excursie af te sluiten. Wij kregen patat en kipnuggets. En als toetje lekkere vanille en chocolade ijs met smarties.

 

Slot

De camping was echt heel mooi, en de douches waren ook erg lekker warm. De mensen op de camping waren erg vriendelijk. Het eten op de camping was echt super lekker. Ik vond de mijn Rotar Bär het leukste uitje. En het uit eten was ook echt super lekker en gezellig.

 

Rianne Mulder

 

 

Fotoalbum Hemelvaartexcursie Harz 2017

Klik op de foto’s om ze te vergroten of ga rechtstreeks naar Flickr