Stenen zoeken in Noord- en Midden-Nederland. Determinatiegids noordelijke zwerfstenen
Determinatiegids voor noordelijke zwerfstenen
3 mei 2018
Logo NGV
NGV cursussen in Zwolle
3 mei 2018
Laat alles zien

Geo reizen

Geo reizen

Geo reizen organiseert  groepsreizen met een geowetenschappelijk karakter.

Zij hebben een uitgebreid programma dat te vinden is op hun website https://www.georeizen.nl/

Het gaat zowel om verre reizen, en uitstapjes in de buurt.

NB Geo reizen is een commerciële instelling en heeft geen relatie met de Gea. Wij geven deze informatie door omdat het voor onze leden interessant kan zijn.

Zuid Afrika – Archaïsch leven, een mega-intrusie en een mega-impact

16 augustus – 28 augustus 2018

De Zuid-Afrika reis van 16-28 augustus gaat zeker door. Hoewel u zich daar ook nog voor kunt opgeven. Geologisch het neusje van de zalm met 3 geologische hoogtepunten: de Barberton geotrail, het Bushveld intrusieve complex en de resten van de grootste inslagkrater ter wereld, de Vredefort krater. Kruger National Park voor wildlife én geologie&landschap en de Drakensbergen met God’s Window en de Blyde Rivier Canyon slaan we natuurlijk niet over.


Nieuw: Rügen en Bornholm

6 september-15 september 2018

Nieuw op de site is de reis naar de  eilanden Rügen en Bornholm in de Oostzee van 6-15 september met fossielen van Cambrium tot en met Krijt en de beroemde Bornholmse granieten. Afhankelijk van het aantal deelnemers maken we hier een carpoolreis of een reis met huurbusjes van. We hebben op Bornholm een nieuwe verblijfplaats aan de grillige noordkust in Gudjhelm.


Prehistorie, Archeologie, Geschiedenis en Geologie van de Noord Spaanse Cantabrische kust

12 september – 19 september 2018

Ook in september (12-19) kunt u met de Archeologische-geologische reis van Tom Reijers mee naar Noord-Spanje, een uitbreiding en verdieping van een eerdere Georeis. De Picos de Europa krijgen we nu hopelijk wel te zien, de stuwmeren waren bijna opgedroogd maar zijn nu weer vol. Gelukkig.


Dagtochten in Nederland

Dagtochten in Nederland: geologische stadswandeling door de Utrechtse binnenstad op 8 april (afgerond) en 7 oktober met aandacht voor een breed scala aan natuursteen en de wandeling over de Utrechtse Heuvelrug (22 april en 9 september), een verrassend hoog fenomeen in een laag land én we gaan het West Nederlandse Bekken (17 juni) verkennen van het strand van Kijkduin tot in de Alblasserwaard.

Meer lezen