Excursie naar Hohenlimburg
Excursieverslag Hohenlimburg 2 april 2017
4 april 2017
Excursie Beckum
Excursieverslag Beckum 29 april 2017
11 mei 2017
Laat alles zien

Gea-kids organisatie

Jannette Tap in Steinbruch Mammendorf

Jannette Tap

Gea-kids organisatie is geen eenmansactie

Hallo allemaal,

Zoals jullie allemaal weten hebben we sinds vorig jaar een kinderafdeling binnen onze kring, de GEA-kids.

Het is een groot succes en zoals met alle goede dingen trekt de mond op mond reclame steeds meer kinderen en kleinkinderen van onze leden er naar toe. Daar zijn we geweldig trots op.

Maar, alhoewel het idee van mij afkomstig is en Koos mij geholpen heeft met het ontwikkelen van een, in eerste instantie, vaag idee komt de eer ons niet alleen toe.

De ondersteuning van bestuur door een budget ter beschikking te stellen, de support van de directie van het Hunebedcentrum, de kennis en connecties van andere leden van onze kring zijn onmisbaar. Het Hunebedcentrum stelt belangeloos een ruimte beschikbaar, drukt de boekjes voor de kinderen, geeft zomaar vrijkaartjes voor het museum en als wij  over de ijstijden vertellen en wij graag een ijsje aan de kinderen willen geven, alles wordt gratis voor onze kinderen gedaan. Zijn we stickers nodig dan doen we nooit tevergeefs een beroep op Erik van IJsseldijk, Marinus Boerrigter richt een leuke zandtentoonstelling in voor de kinderen en maakt een kadootje voor de kinderen in de vorm van zand uit alle ijstijden in Drenthe in een leuk houdertje. Ook de hulp die we tijdens de middagen krijgen, zoals Maaike Woltman en Daan Smits, twee van onze jeugdleden, die de kleinere kinderen helpen, die helpen klaarzetten en weer opruimen. De hulp van ouders en grootouders bij de activiteiten, de hulp van de ouders en grootouders die we altijd krijgen bij het weer opruimen na afloop van de knutselactiviteiten (wat soms een geweldige bende oplevert), de gezellige en ontspannen sfeer waarin zich alles afspeelt, het maakt mij heel blij.

Wat ik maar wil zeggen, we mogen trots zijn dat we zo’n hechte en gemotiveerde kring hebben, we kunnen er niet zuinig genoeg op zijn. Ik hoop dat we nog lang op deze manier met iedereen kunnen samenwerken zodat we onze kring kunnen laten groeien en bloeien.

Jannette Tap