Groot zwerfblok van porfierisch graniet, Emmerschans
Zwerfstenen
9 maart 2017
Excursie naar Hohenlimburg
Excursieverslag Hohenlimburg 2 april 2017
4 april 2017
Laat alles zien

Verslag Gea kids 19 maart 2017

Gea kids 19 maart 2017 met als thema zand

Gea kids 19 maart 2017 met als thema zand

Gea kids 19 maart 2017

Een verslag van Jannette Tap

Zondag 19 maart was het weer zover, onze derde kindermiddag was aangebroken. Er kwamen 20 enthousiaste kinderen en hun vaders, moeders, opa en oma’s kwamen met ze mee. Het werd dus een gezellige volle boel. Het onderwerp was zand en dat je daar heel wat over kunt vertellen bleek wel want Koos vertelde daarover. Het was wel een schok dat hij vertelde dat je nooit meer kunt gamen, tv-kijken of met de telefoon kunt bellen als er geen zand zou zijn. Maar hij vertelde ook dat je met zand heel veel leuke dingen kunt doen en dat gingen we doen nadat we eerst wat hadden gedronken en gesnoept.

Wat konden we doen? Allereerst had Koos een soort kwis over zandherkenning gemaakt en dat dat best moeilijk was bleek wel. Ook hadden we zanddeegkoekjes gebakken en deze kon je versieren met glazuur en lekkere snoepjes. Het was lekker knoeien, maar de pret was groot. Verder kon op verschillende manieren knutselen met zand. Wanneer je zand met gemalen stoepkrijt vermengd kun  je er mooie schilderijen mee maken. Ook kan je zand met plakkaatverf vermengen en daar kun  je mooie reliëfschilderijen mee maken. Daar waren we een hele tijd zoet mee, maar uiteindelijk was de middag om.

Natuurlijk hadden we ook weer mooie diploma’s gemaakt en een mooi boekje geschreven over zand. Marinus had mooie flesjes gevuld met zand van de ijstijden, in een stukje hout vastgezet (zie foto), natuurlijk kon het recept van de koekjes niet ontbreken. Alle knutseldingen mochten meegenomen worden en zo kwam een leuke middag tot een eind.

Alle mensen die mee hebben geholpen deze middag tot een feest te maken heel veel dank. Op naar de volgende keer, mammoeten zal dan het onderwerp zijn. En wat gaan we dan weer doen? Verrassing!!!!!

 

Fotoalbum Gea Kids 19 maart 2017

Klik op de foto’s om ze te vergroten of ga rechtstreeks naar Flickr