Gea kring Drenthe
Gea kring Drenthe draait goed
16 april 2017
Kijk eens anders naar de stad Enschede – geologische stadswandeling Op zondag 21 mei a.s. organiseert Stapel van Stenen een geologische stadswandeling door het centrum van Enschede. Na een korte algemene inleiding maken de deelnemers onder bezielende begeleiding van Max Schulte en Rolf Egberink een wandeling van ongeveer twee uur door de stad. Daarbij besteden zij aandacht aan fraaie en bijzondere gesteenten, mineralen of fossielen, die we onderweg tegenkomen in gebouwen en bestrating alsook aan typisch Twentse geologische wetenswaardigheden. We verzamelen om 10 uur voor SamSam aan de Oude Markt 15 te Enschede, daar komen we ook weer terug. Aanmelden wordt op prijs gesteld. We gaan van start met minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers. De kosten bedragen €5 per persoon, contant/gepast af te dragen bij het begin van de wandeling. Aanmelden kan via Facebook www.facebook.nl/stapelvanstenen of via info@stapelvanstenen.nl
Geologische stadswandeling door Enschede op 21 mei
5 mei 2017

Gea-kids organisatie

Jannette Tap in Steinbruch Mammendorf

Jannette Tap

Gea-kids organisatie is geen eenmansactie

Hallo allemaal,

Zoals jullie allemaal weten hebben we sinds vorig jaar een kinderafdeling binnen onze kring, de GEA-kids.

Het is een groot succes en zoals met alle goede dingen trekt de mond op mond reclame steeds meer kinderen en kleinkinderen van onze leden er naar toe. Daar zijn we geweldig trots op.

Maar, alhoewel het idee van mij afkomstig is en Koos mij geholpen heeft met het ontwikkelen van een, in eerste instantie, vaag idee komt de eer ons niet alleen toe.

De ondersteuning van bestuur door een budget ter beschikking te stellen, de support van de directie van het Hunebedcentrum, de kennis en connecties van andere leden van onze kring zijn onmisbaar. Het Hunebedcentrum stelt belangeloos een ruimte beschikbaar, drukt de boekjes voor de kinderen, geeft zomaar vrijkaartjes voor het museum en als wij  over de ijstijden vertellen en wij graag een ijsje aan de kinderen willen geven, alles wordt gratis voor onze kinderen gedaan. Zijn we stickers nodig dan doen we nooit tevergeefs een beroep op Erik van IJsseldijk, Marinus Boerrigter richt een leuke zandtentoonstelling in voor de kinderen en maakt een kadootje voor de kinderen in de vorm van zand uit alle ijstijden in Drenthe in een leuk houdertje. Ook de hulp die we tijdens de middagen krijgen, zoals Maaike Woltman en Daan Smits, twee van onze jeugdleden, die de kleinere kinderen helpen, die helpen klaarzetten en weer opruimen. De hulp van ouders en grootouders bij de activiteiten, de hulp van de ouders en grootouders die we altijd krijgen bij het weer opruimen na afloop van de knutselactiviteiten (wat soms een geweldige bende oplevert), de gezellige en ontspannen sfeer waarin zich alles afspeelt, het maakt mij heel blij.

Wat ik maar wil zeggen, we mogen trots zijn dat we zo’n hechte en gemotiveerde kring hebben, we kunnen er niet zuinig genoeg op zijn. Ik hoop dat we nog lang op deze manier met iedereen kunnen samenwerken zodat we onze kring kunnen laten groeien en bloeien.

Jannette Tap